Cancerul, dragostea mea

 

"Dupa ceva timp de zbor am inceput sa simt si sa vad atat de clar norii, copacii, casele si mai ales iarba.

Iarba si copacii erau de un verde ireal de viu... Asemenea culoare de verde nu mai vazusem in viata mea... Parca era un verde de la inceputul lumii, un verde atat de originar.

Si zburam, si zburam cu o usurinta de nedescris si parca vedeam si in fata, si in spate, si lateral deodata... Ma contopisem cu totul cu acei copaci, cu iarba, cu cerul... si din ce zburam mai repede, din atat deveneam mai usoara si mai bucuroasa si ma simteam cuprinsa de o pace de nedescris.

O farama de pace parca era, dar care ma cuprinsese cu totul. Era o senzatie pe care n-o mai intalnisem niciodata, o pace care parca nu era din lumea in care traisem, o pace care-mi luase deodata toata durerea trupeasca, si mai ales imi anihilase dintro'data toata durerea sufleteasca, durere care evident era incomparabil mai chinuitoare decat cea trupeasca."

 


Poate ca multi dintre noi au pierdut pe cineva drag din cauza cancerului.
Poate ca suntem reticenti in abordarea unui astfel de subiect, pentru ca ne incomodeaza sau ne trezeste amintiri urate.

O bolnava de cancer pulmonar, Mioara Grigore, mama a 5 copii , dintre care unul este diagnosticat cu sindrom Down, a gasit taria sa scrie o carte  numita „Cancerul, dragostea mea” care, desi socheaza prin titlul dur, are ca tema o frumoasa poveste de dragoste.

"Mioara Grigore a câștigat și marele pariu cu literatura. A scris un roman realist, dens, convingător, pe care îl citești plângând, râzând, bucurându-te, parcurgând întregul spectru al stărilor afective, participând empatic la lupta ei pentru viață. Și pentru Viață." (Ciprian Voicilă)

Pentru a accesa blogul http://viatapentrumioara.wordpress.com/


Pentru a fi alaturi de doamna Mioara Grigore, va punem la dispozitie contul in care puteti face donatii, urmand ca sumele stranse sa ajunga la dansa.

FUNDATIA AEF
BRD AG. COTROCENI
RO16BRDE410SV19562454100
CUI 25284439

Daca doriti aceasta carte, va rugam sa  ne transmiteti cererea Dvs. pe e-mail, la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. specificand adresa la care doriti sa vi se livreze.
 


 Recenzii si informatii

"Titlul volumului este amăgitor. Te face să crezi că ții între mâini o carte despre cancer și când colo cartea este, de fapt, o poveste de dragoste. Crezi că vei citi o carte despre moarte și la sfârșit constați că ai aflat, în sfârșit, ce este învierea." extras din recenzia care poate fi citita pe blogul lui Ciprian Voicila.

"O poveste despre dragostea care învinge moartea

Cancer. Cinci copii. Sindrom Down. O mare infinită de dragoste… În câteva cuvinte, chipul unei femei, Mioara Grigore, pe care am iubit-o de cum am cunoscut-o." Detalii despre carte si, implicit, despre povestea autoarei, puteti gasi in intedrviurile acordate de dansa AICI si AICI.